Drones in de beveiliging. Wie durft er straks nog in te breken?

Drones worden steeds voor steeds meer doeleinden ingezet. Zijn drones ook de toekomst van beveiliging? Wie durft er straks nog in te breken? in dit artikel zien we hoe drones kunnen worden ingezet.

Drones als verlengstuk voor een beveiliger.

Een beveiliger is opgeleid om alert te zijn op verdachte situaties. Maar soms is een terrein (bijvoorbeeld met kostbare apparatuur) groot en of niet makkelijk toegankelijk. In dat soort gevallen zijn extra ogen in de lucht ideaal. Met behulp een drone kan de beveiliger binnen korte tijd een groot terrein controleren. Ook is het mogelijk om opnames te maken en eventueel verdachte  personen te volgen die zonder toestemming op het terrein aanwezig zijn. Aan een Drone is dan ook lastig te ontsnappen.

Geen grote of zware drones maar juist licht en subtiel.

Hier komen we weer even terug op de techniek. Wat 20 jaar geleden ondenkbaar was is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld.  Denk aan mobiele telefoons of de electrische auto. Drones zijn geen uitzondering. Er zijn nu drones beschikbaar met een camera/beeld kwaliteit waar je U tegen zegt. Dat was jaren geleden alleen nog maar denkbaar op de grotere en zwaardere toestellen. Nu weegt het geheel (drone + camera) soms nog geen 250 gram. En dat maakt het interessant. Voor een beveiliger is het namelijk niet praktisch om een groot toestel eerst helemaal uit te pakken en gereed te maken voor takeoff. Met de lichte drones van tegenwoordig is dit zo gedaan. Uiteraard zijn er ook andere toepassingen binnen de beveiliging waarbij zwaardere enterprise drones juist wel wenselijk zijn. Klik hier voor meer informatie over dit soort oplossingen. 

Wie durft er straks nog in te breken?

Dat is een goeie vraag. Het is altijd aan de beveiliger om te kiezen om welke momenten de Drone wordt ingezet. In geval van (poging tot) inbraak zou het mogelijk kunnen zijn een verdachte te filmen en te volgen. Harder rennen dan een drone zal lastig worden. Zelfs de kleine drone die in gebruik wordt genomen door Unit4security als verlengstuk voor de surveillant gaat al snel zo’n 50 km/h.  Dit brengt ons dan ook op een ander punt. De preventieve werking van deze techniek. Wanneer inbrekers  weten dat er een kans is dat er binnen enkele seconden uit het niets een zoemende camera zou kunnen verschijnen zullen ze misschien toch liever eieren voor hun geld kiezen. En dat is uiteindelijk natuurlijk het allermooiste.  Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om de veiligheid.

Waar gaat dit heen?

De drone als verlengstuk van de beveiliger is één onderdeel van unit4security met Drone techniek. Hierbij blijft de beveiliger altijd degene die bepaalt of en wanneer hiervan gebruik wordt gemaakt. Maar hiernaast zijn er ook oplossingen waarbij de drones een grotere rol spelen en volledig geautomatiseerd bepaalde handelingen uitvoeren. Zie ook het artikel: Factoren om rekening mee te houden bij inzet van Drones in de beveiliging. Hoe dan ook, we zijn benieuwd waar het heen gaat met Drones in de Beveiliging. Wilt u meer weten over de mogelijkheen voor uw bedrijf? Zie ook de pagina Drone Beveiliging.

Bericht delen

Get a quote