Meldkamer en alarmopvolging.

Je bent bezig met het organiseren van de beveiliging voor je bedrijf. Na het aanleggen van een nieuw alarmsysteem. wordt je mogelijk vanuit de verzekering gevraagd een meldkamer en alarmopvolging abonnement af te sluiten. Hoe zit dit precies, wie doet wat, en wat zijn de kosten?

Wat doet een meldkamer?

Veel bedrijven in bezit van een alarmsysteem zijn aangesloten op een meldkamer. Het kan zijn dat dit een verplichting is vanuit de verzekering. Deze meldkamer staat 24/7 paraat om actie te ondernemen wanneer het alarm afgaat.

Voor de meldkamer sluit je (naast alarmopvolging) dan ook een afzonderlijk abonnement af. Aan een particuliere meldkamer (PAC), worden hoge eisen gesteld. Unit4security werkt samen met de meldkamer van Alert-Group. Een abonnement is hiervoor af te sluiten via unit4security.

Wanneer het alarm afgaat en de melding bij de meldkamer binnenkomt zal de centralist contact opnemen met een contactpersoon/ beveiligingsbedrijf/ de politie of een combinatie hiervan.

Heb je een alarmopvolging abonnement? Dan zal doorgaan allereerst beveiligingsbedrijf op de hoogte worden gesteld zodat er opvolging kan worden gegeven aan het alarm.
Is er sprake van een zogeheten geverifieerde alarmmelding? Dan wordt ook direct de politie gebeld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er meerdere alarmzones binnen korte tijd worden geactiveerd.

Alarmopvolging bij unit4security

Dit is waar wij als beveiligingsbedrijf in actie komen. Wij zijn 24/7 beschikbaar om in actie te komen. Zodra de melding bij unit4security binnen komt zal een surveillant poolshoogte gaan nemen op de locatie.

Vervolgens ontvang je een rapportage van de constateringen en de verrichte acties. Op deze manier heb je er dus zelf geen omkijken naar wanneer het alarm afgaat.

Naast de gemoedsrust is alarmopvolging, (vaak samen met een meldkamer abonnement) een eis vanuit de verzekering.

Tarieven meldkamer en alarmopvolging.

Tarieven Meldkamer:

Tarieven alarmopvolging:

Bovenstaande kosten zijn alleen geldig voor Friesland, Groningen en Drenthe. Op zoek naar beveiliging voor uw bedrijf in een andere regio? Wij zijn actief in heel Nederland. Klik hier voor meer informatie over onze diensten.

Regel je meldkamer en alarmopvolging zonder gedoe.

Doorgaans binnen 24 uur.