Wat kost beveiliging?

Gangbare tarieven in de beveiliging

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je nieuwsgierig bent naar de kosten van beveiliging. Wees gerust, dan zit je goed! Wil je graag weten wat de gangbare tarieven zijn en heb je geen zin om zelf een hoop offertes in te dienen? Lees dan even verder. Hieronder hebben we de belangrijkste soorten beveiliging voor je op rij gezet met de tarieven per onderdeel.

Beveiliging aan huis

Als je op zoek bent gegaan naar beveiliging voor je woning, dan heb je vast al ondervonden dat er een hoop verschillende opties zijn. Camera’s, smartlocks en op afstand bestuurbaar materiaal. De technologie is de afgelopen jaren snel ontwikkeld en biedt het heel wat mogelijkheden. Camera’s helpen je een oogje in het zeil te houden, ook als je van huis bent. Van een goedkope dummy camera van nog geen 20 euro tot een professioneel uitgewerkt systeem van duizenden euro’s. Alles is mogelijk. Houd je het liever simpel? Kies dan voor deurbel met camera of een smart Lock van gemiddeld zo’n 200 euro en bekijk op elk moment wat er aan de voordeur gebeurt.

Een alarmsysteem

Bij het installeren van een alarmsysteem zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Een éénvoudig bekabeld systeem is het goedkoopst, en afhankelijk van het aantal sensoren begint de prijs bij 30 euro. Wil je meer sensoren? Dan kan de uiteraard oplopen. Wil je een draadloos systeem? Dan verdubbeld de totale prijs van jouw investering. Uiteraard moet je ook rekening houden met de installatiekosten van het systeem. Afhankelijk van het systeem dat je kiest kan de prijs variëren van 100 tot 800 euro. Is jouw installatie verbonden met een meldkamer, dan betaal je hiervoor een extra bedrag. Bij unit4security is dit €255 per jaar.

Persoonsbeveiliging

Persoonsbeveiliging is precies dat wat het woord zegt, de beveiliging van één of meerdere personen. Voor persoonsbeveiliging moet je rekenen op zo’n €75 euro per uur maar dit kan oplopen tot wel €200 euro per uur. De werktijden, regio en de mate van beveiliging (plus het gebruikte materiaal) bepalen in deze situatie de hoogte van het tarief.

Zorgbeveiliging

De zorg moet vooral een plek blijven waarin het welzijn van mensen centraal staat. Zorg er dus voor dat het veiligheidsaspect professioneel kan worden opgevangen door mensen die daarvoor zijn opgeleid. Zo zorg je ervoor dat jij (en je collega’s) zonder problemen je werk kan blijven doen. Of het nu om een verzorgingstehuis, een psychiatrische instelling of een ziekenhuis gaat, overal waar mensen zijn, kan de situatie uit de hand lopen. Om rust en veiligheid te waarborgen kun je het beste een beveiliger inhuren. Afhankelijk van het aantal uren en de workload, betaal je hiervoor zo’n €35 tot 75 euro per uur. Bij unit4security heb je al een zorgbeveiliger vanaf €35 per uur.

Alarmopvolging

Deze dienst zal jou nog het meest laten denken aan de beveiliging uit de film. Iedereen kent de scene waarin een alarm loeit en de beveiliger op pad gaat met zijn zaklamp om te kijken of er zich inbrekers in het pand bevinden. Alarmopvolging wordt vaak ingeschakeld door bedrijven die hun pand hebben beveiligd. Ze betalen hiervoor meestal een bedrag per jaar dat kan variëren van €25 (voor particulieren) tot €400.  Dit hangt ook sterk af van de regio. Daar bovenop betaalt men een tarief per uur of per oproep, deze begint bij €40 euro en kan oplopen tot zo’n €70 euro.

Objectbeveiliging

Als je kiest voor objectopvolging dat zorg je ervoor dat een beveiliger een oogje in het zeil houdt. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een beveiliger tijdens de avond- of nachtelijke uren, het monitoren van een bepaalde plek of een pand of juist het waarborgen van de veiligheid in een ziekenhuis. Objectbeveiliging verschilt van zorgbeveiliging in die zin dat het op een meer passieve manier voor een beleving van meer veiligheid zorgt. Voor objectbeveiliging betaal je gemiddeld €50 euro per uur, afhankelijk van je wensen

Mobiele surveillance

Een mobiele surveillance sluit sterk aan bij alarmopvolging. Hoewel het beveiligingsbedrijf enkel tijdens die laatste op basis van oproep werkt, kan het ook preventief surveillance ritten uitvoeren. Deze service wordt ook ingeschakeld bij het afsluiten van een handelszaak of benzinestation. Er zijn bedrijven die een vast bedrag per maand aanrekenen, anderen rekenen een gemiddeld uurtarief van zo’n 50 euro.

Security profilers

Van security profilers wordt gebruikt gemaakt wanneer er een hoge mate van preventieve beveiliging gewenst is. Denk hierbij aan grote gebouwen in de publieke ruimte zoals ziekenhuizen of overheidsdiensten. Een profiler werkt preventief waardoor calamiteiten kunnen worden voorkomen. Je kan pas profiler worden na het volgen van een gespecialiseerde opleiding en het hebben van de nodige werkervaring. Wil je een profiler inschakelen? Je dient hiervoor het best een offerte in. Hierna krijg je een aanbod op maat.

Drone beveiliging

Ook relatief nieuw is drone beveiliging. Dit soort beveiliging is een verlengstuk van de beveiliger en kan in combinatie met alarmopvolging en object bewaking worden ingeschakeld. Vooral bij lastig toegankelijke gebouwen of terreinen bespaart het inzetten van een drone aan middelen en tijd. Bovendien is het met een drone soms makkelijker drone verdachte activiteiten te signaleren. Wil je een dak inspecteren? Het gebruik van een drone maakt jouw werk makkelijker. De kosten voor drone beveiliging hangen helemaal af van de situatie. Dus ook hiervoor kun je het beste een offerte aanvragen.

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op om jouw beveiligingsopties te bespreken met een professional. Na het ontvangen van een offerte op maat weet jij direct waar je aan toe bent.

Bericht delen

Get a quote