5 tips om uw huis inbraakbestendig te maken.

Iedereen wil zich veilig voelen. Helemaal als je lekker thuis op de bank zit..
Maar ook als je van huis bent wil je dat je woning veilig is.

Inbraak kan op elk moment van de dag voorkomen.
Weet jij hoe je jezelf kunt beschermen? Hier volgen 5 tips die uw huis inbraakveilig(er) maken:

Tip 1: Installeer een beveiligingssysteem

Jaja, misschien vanzelfsprekend, maar toch als eerste op dit lijstje. Een beveiligingssysteem is een investering die zeker de moeite waard kan zijn. Het biedt een goede bescherming voor uw huis en geeft een veilig gevoel. Een alarmsysteem heeft dan ook een preventieve werking.
De meeste beveiligingssystemen worden geleverd met sensoren die beweging kunnen detecteren. Wanneer iemand uw huis binnenkomt zonder de toegangscode/sleutel zal er een (stil) alarm afgaan. Dit kan een inbreker afschrikken. Ook kan de politie snel worden ingeschakeld wanneer het alarm bij de meldkamer binnenkomt.

Tip 2: Zorg dat u huis er bewoond uit ziet.

Iedereen die ooit een film of tv-programma over misdaad heeft gezien, kan u vertellen dat criminelen het liefst inbreken wanneer er niemand thuis is. Als een huis er niet bewoond uit ziet, kan dit uitnodigend zijn voor inbrekers. Het belangrijkste doel van deze tactiek is om  dieven af te schrikken om in te breken uit angst dat er iemand binnen is.
Zo kun je bijvoorbeeld een lamp aan laten staan of iets anders doen waardoor het lijkt alsof er iemand aanwezig zou kunnen zijn.

Tip 3: Neem een ​​hond!

Huisdieren zijn een geweldige manier om uw huis veilig te houden. Inbrekers hebben geen zin in confrontaties. Laat staan met huisdieren. Dan kiezen ze vaak liever een ander doelwit. Of je nu thuis bent of niet, een hond kan je helpen je huis veilig te houden.

Tip 4: Houd je ramen en deuren op slot (en beveilig ze!)

Hoe logisch het ook lijkt, veel mensen vergeten nogal eens de deuren op slot te doen. Maak het criminelen niet te makkelijk! Daarnaast zijn ramen een potentieel kwetsbare toegangspoort tot een huis, vooral als ze zich op de begane grond bevinden. Doe daarom ‘s nachts of wanneer u van plan bent weg te zijn, alle deuren en waar nodig ook ramen veilig op slot.

Tip 5: Denk na over wat je op social media zet.

We leven in een wereld waar sociale media niet meer is weg te denken. Dit weten criminelen ook. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat wat je online plaatst door iedereen kan worden gezien.
Wees niet al te open; plaats uw vakantiefoto’s bijvoorbeeld niet (direct) op Facebook en Twitter. Op deze manier kunnen inbrekers op de hoogte zijn van uw afwezigheid!

Veiligheid het allerbelangrijkste.

Dit waren vijf tips die kunnen helpen om inbraak te voorkomen.
Sommige zijn eenvoudig of zelfs gratis toe te passen. Onthoud dat je veiligheid het allerbelangrijkste is!

Bericht delen

Get a quote